Sarcină
după avort spontan

Avorturi spontane?
Cauza poate fi datorată și partenerului.

O nouă sarcină este adesea destul de problematică pentru cei care s-au confruntat deja în trecut cu situația dureroasă a unui avort spontan. Cauza, care poate fi datorată și partenerului, deseori, într-o astfel de situație, trece în plan secund din cauza lipsei de informații.

Multe femei își pun apoi, conștient sau inconștient, întrebarea: O nouă sarcină va avea un risc ridicat?

Din punct de vedere medical, răspunsul la această întrebare este „da”. Statistic vorbind, riscul reînnoit de avort spontan crește după trauma unui avort spontan. Prin urmare, viitoarea mamă și fătul trebuie monitorizați atent. Acest lucru înseamnă efectuarea unui control medical prenatal, inițial la fiecare patru săptămâni și apoi la două săptămâni în ultimul trimestru. Aceste controale pot fi extinse/suplimentate cu alte teste, dacă este cazul.

Ce analize trebuie efectuate înainte de o nouă sarcină?

Testare genetică

Cromozomii din nucleul fiecărei celule din organism conțin materialul genetic uman care este transmis copilului. În cazul în care există anomalii în materialul genetic, atunci există un risc crescut de avort spontan. Să analizăm acest punct mai în detaliu, concentrându-ne pe fragmentările de la nivelul ADN-ului și informațiile genetice „pierdute”.

Atunci când are loc diviziunea celulară, ADN-ul cu informațiile genetice individuale este transmis fiecărei celule noi individuale. În cazul fragmentărilor ADN-ului de la nivelul spermatozoizilor, noua celulă va fi incompletă și, prin urmare, nu va fi funcțională. Acest lucru poate duce în cele din urmă la oprirea dezvoltării embrionului.

Administrarea de PROFERTIL® pentru bărbați poate reduce riscul de „deteriorare” a ADN-ului spermatozoizilor:

Pentru a înțelege această problemă, este important să știm că funcția unui spermatozoid este de a transporta în siguranță informația genetică (ADN) către ovul. Atunci când numărul de fragmentări ale ADN-ului este ridicat, spermatozoizii nu își mai pot îndeplini funcția. Bărbații cu vârste peste 35 de ani care își doresc copii trebuie să ia în calcul riscul crescut de fragmentare a ADN-ului spermatozoizilor, mai ales dacă doresc să aibă copii cu partenera lor. Prin urmare, PROFERTIL® pentru bărbați este recomandat în special bărbaților cu vârste de peste 35 de ani, deoarece probabilitatea de fragmentare a ADN-ului crește odată cu această vârstă.

Fragmentările ADN-ului de la nivelul spermatozoizilor pot reduce șansele de inseminare reușită naturală sau artificială și, astfel, pot crește riscul producerii unui alt avort spontan. Există diverse proceduri de testare pentru a investiga fragmentarea ADN-ului de la nivelul spermatozoizilor. În orice caz, mai multe studii clinice au demonstrat efectul pozitiv al PROFERTIL® pentru bărbați asupra ADN-ului spermatozoizilor.

Analiza spermei într-un laborator de andrologie este considerată unul din pașii de diagnosticare importanți atunci când cuplul încearcă să aibă copii. Programul include pregătirea spermiogramelor fundamentate, precum și prelucrarea și evaluarea eficientă a spermei în contextul tratamentelor de fertilitate. Acest lucru este valabil și pentru criogenarea spermei sau a țesutului testicular în azot lichid (crioconservare).

Analiza hormonală/Controlul ciclului menstrual

Hormonii metabolismului zahărului și hormonii tiroidieni joacă un rol foarte important. Rezultatul evaluării hormonilor sexuali feminini este, de asemenea, și el foarte relevant. În acest context, trebuie luat în considerare și ciclul menstrual al femeilor care doresc să aibă copii. Femeia este examinată la începutul, mijlocul și la sfârșitul ciclului menstrual ca parte a monitorizării menstruației. În fiecare caz, această examinare include analize de sânge și o ecografie pentru a stabili dacă foliculii s-au format normal, cu ovulație, urmată ulterior de transformarea în corp luteal. Studiile au arătat că formula de micronutrienți cu eficacitate dovedită a PROFERTIL® pentru femei poate regla ciclul menstrual.

Testarea pentru depistarea infecțiilor

Pentru a exclude infecțiile cauzate de bacterii, virusuri și ciuperci, materialul prelevat de pe colul uterin este examinat în laborator pentru depistarea agenților patogeni. De asemenea, se poate efectua și o analiză de sânge pentru un diagnostic diferențial. Dacă rezultatul de laborator este pozitiv, infecția trebuie tratată cu succes înainte ca pacienta să rămână din nou însărcinată.

Ecografia

Malformațiile uterine, care pot fi detectate prin ecografie, sunt, de asemenea, elemente critice pentru o nouă sarcină după traumatismul suferit în urma avortului spontan. În cazul avorturilor spontane multiple, se va efectua o histeroscopie (examinarea cavității uterine). Corectarea chirurgicală a malformațiilor uterului poate fi, de asemenea, una din opțiuni. De asemenea, o astfel de examinare poate depista și eventualele malformații ale ovarelor.

Detectarea anticorpilor

Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar, care acționează în mod normal împotriva corpurilor străine nedorite. Uneori, anticorpii ajung să se îndrepte împotriva propriilor structuri ale corpului și, prin urmare, în anumite circumstanțe, chiar și împotriva sarcinii. În acest caz, ovulul fecundat este atacat, iar femeia suferă un avort spontan.

Noua dorință de a rămâne însărcinată: Ce altceva este important?

Pauza necesară după întreruperea involuntară a sarcinii este un factor foarte important pentru convalescența psihologică și fizică. Acest lucru este valabil și perioada de doliu, care este complet normală și trebuie trăită. O sănătate mintală bună este un aspect foarte important pentru a rămâne din nou însărcinată.

Cum puteți crea stabilitate pentru dvs. și copilul planificat?

Riscurile care pot fi evitate, precum fumatul și consumul regulat și/sau excesiv de alcool, trebuie eliminate complet dacă există dorința de a avea copii. Acest lucru este valabil și pentru alimentația de tip fast-food. Fructele și legumele proaspete, precum și peștele, ouăle, legumele și produsele din cereale integrale trebuie consumate cu prioritate. Carnea de calitate bună de la animale sănătoase (fără hormoni) poate completa dieta dvs.

Stresul excesiv la locul de muncă și sporturile extreme trebuie și ele evitate.

De asemenea, este important să depășiți teama de a pierde eventual încă un copil. În acest sens, discuțiile cu partenerul, familia sau prietenii pot avea efect benefic. De asemenea, discutarea acestor temeri cu moașa poate fi, la rândul său, eficientă.

PROFERTIL® pentru bărbați și PROFERTIL® pentru femei susțin fertilitatea ambelor sexe, fiind un produs cu eficacitate dovedită ce include micronutrienți, care pot reduce riscul de avort spontan. În acest sens, este absolut important să nu uităm că dorința de a avea copii este împărtășită, iar cauzele avortului spontan pot fi datorate și partenerului.

Care a fost cauza avortului spontan anterior sau poate chiar a avorturilor spontane (în cazul celor recurente)?

Această întrebare trebuie discutată cu personalul medical pentru a minimiza cât mai mult posibil riscul pentru viitor.

Următoarele cauze trebuie clarificate:

  • Cauzele genetice (vârsta bărbatului și femeii, precum și posibilele modificări cromozomiale)
  • Cauze imunologice (reacția eronată a sistemului imunitar matern față de embrion, care este considerat un corp străin, ceea ce duce la respingere)
  • Cauze anatomice (fibroame sau malformații ale uterului)
  • Cauze hormonalele (de exemplu, subactivitatea tiroidiană, boala Hashimoto) joacă un rol semnificativ. Astfel de tulburări funcționale trebuie cu siguranță remediate înainte de a rămâne din nou însărcinată.

Ambele produse pot contribui la reducerea riscului de avort spontan. Creșterea gradului de fragmentare a ADN-ului la nivelul spermatozoizilor poate fi o cauză posibilă, în special la bărbații cu vârste de peste 35 de ani.