Incapacitatea de
a avea copii

O problemă pentru aproximativ 15% din cuplurile de vârstă reproductivă

Aproximativ 15% din cuplurile de vârstă reproductivă se confruntă cu această problemă. Cauzele pot varia foarte mult.

Care sunt cauzele și ce se poate face în acest sens?

În primul rând, trebuie precizat că majoritatea cuplurilor nu suferă de infertilitate completă atunci când nu pot avea copii. În majoritatea cazurilor, este vorba de o tulburare funcțională. Stresul, supraponderabilitatea, dezechilibrul hormonal și diverse alte boli pot fi considerate factori cauzali.

Trebuie luați în considerare următorii factori:

  • Probleme asociate producției de spermatozoizi
  • O eventuală blocare a canalului deferent
  • Un testicul necoborât
  • Vene varicoase la nivelul scrotului
  • Impermeabilitatea trompelor uterine
  • Sindromul ovarian polichistic (SOP) (foliculi imaturi formați datorită unor tulburări hormonale)
  • Endometrioza (mucoasa uterului crește și în afara uterului)
  • Disfuncții tiroidiene
  • Tulburări hormonale
  • Tulburări de ciclu menstrual
  • Infecții, cum ar fi oreionul
  • Medicamentație administrată
  • Cauze genetice
  • Supraponderabilitatea sau subponderabilitatea
  • Fumatul, alcoolul și stresul

Cauze pentru care femeile nu pot rămâne însărcinate:

Aproximativ 40% din toate cazurile se datorează tulburărilor de ovulație. PROFERTIL® pentru femei sprijină o menstruație regulată cu ovulație, îmbunătățind astfel fertilitatea feminină.

De asemenea, trebuie luat în calcul și o eventuală subponderabilitate sau supraponderabilitate severă. Rezultatul este o producție prea mare sau prea mică de estrogen, care poate duce la un dezechilibru hormonal. De asemenea, hipotiroidismul sau hipertiroidismul (subactivitatea sau hiperactivitatea tiroidiană) pot afecta maturarea ovulelor. Diabetul poate avea un efect negativ asupra maturării ovulelor datorită metabolismului deficitar al insulinei. În cazul endometriozei, mucoasa uterină crește la nivelul altor organe. Dacă acest lucru blochează ovarele, femeia poate suferi de infertilitate. În cazul în care ovarele sunt blocate, pacienta poate dezvolta o infecție, care ar putea duce și la infertilitate. Fibroamele (fibroamele uterine) pot fi, de asemenea, una din cauze. Existența unei infecții a vaginului sau a colului uterin, cum ar fi chlamydia, sau o infecție fungică, are efect negativ asupra fertilității, ca și problemele de mucoasă cervicală.

Cauzele atribuite bărbaților atunci când partenera nu reușește să rămână însărcinată:

Principalele probleme sunt calitatea slabă a spermei și afectarea testiculară. De exemplu, afectarea testiculară poate fi cauzată de o hernie, infecție sau chiar de oreion. În acest caz, modificările hormonale sunt responsabile pentru tulburarea funcțională. De asemenea, trebuie luate în considerare și malformațiile organelor de reproducere (de exemplu, testicul necoborât). Nu în ultimul rând, medicamentația și supraponderalitatea severă pot duce la o deteriorare considerabilă a calității spermei.

Din ce în ce mai multe studii au demonstrat că avorturile spontane pot fi declanșate și de problemele partenerului. Acest lucru este cauzat de fragmentările ADN-ului de la nivelul spermatozoizilor. Multe femei probabil nici nu sunt știu de acest lucru. În plus, adesea nu se știe care este cauza infertilității masculine (infertilitate idiopatică). În astfel de cazuri, se recomandă administrarea de PROFERTIL® pentru bărbați.

Probleme specifice de cuplu asociate eșecului de a avea copii:

Primul motto este încă valabil: Nu vă concentrați doar pe un singur partener. Este necesar ca ambii parteneri să fie luați în considerare.

De exemplu, chlamydia poate provoca blocarea trompelor uterine la femei și prostatita sau epididimita la bărbați. La o vârstă înaintată, ambele sexe sunt afectate, deoarece calitatea spermei se reduce și la bărbat. Probabilitatea crescută a fragmentărilor de la nivelul ADN-ului spermatozoizilor crește la bărbații cu vârste peste 35 de ani.

Emoțiile și starea psihică:

Dorința neîmplinită de a avea copii poate fi uneori atât de descurajatoare, încât poate provoca o presiune psihică enormă și poate duce la apariția altor boli. Tensiunea interioară în cel mai rău caz, poate duce la depresie. Acest stres psihologic poate avea multiple efecte negative și blochează calea împlinirii dorinței de a avea copii.

În mod specific, în anumite cazuri, pot fi afectate următoarele:

  • Echilibrul hormonal al ambelor sexe. Ciclul menstrual poate fi dereglat.
  • Dacă totul se învârte în jurul dorinței de a avea copii, acest lucru pune presiuni asupra psihicului și a relației. Acest lucru poate duce la apariția unui cerc vicios.
  • Stresul psihologic poate afecta și stomacul. Poate provoca pierderea poftei de mâncare. În acest sens, o dietă echilibrată este un element cheie pentru creșterea fertilității la ambele sexe.
  • Descurajarea resimțită poate adesea anula plăcerea de a face sex. Cu toate acestea, o anumită regularitate formează baza pentru o sarcină reușită.

Aceste situații trebuie abordate în mod deschis. Nu sunt motive de care să vă fie rușine. Este important să nu lăsați această „problemă” să vă preocupe excesiv. Este esențial să aveți perioade de odihnă și de relaxare, cu activități considerate de dumneavoastră distractive și plăcute.

Ce sprijin este disponibil?

Studiile au demonstrat că PROFERTIL® pentru femei sprijină eficient fertilitatea feminină și astfel crește șansele unei sarcini de succes – complet fără hormoni. De asemenea, PROFERTIL® pentru bărbați are eficacitate dovedită prin mai multe studii și sprijină fertilitatea masculină. Acestea sunt vești încurajatoare pentru femei și bărbați. Până la urmă, dorința de a avea copii este una împărtășită.

PROFERTIL® – o echipă puternică pentru planificarea familială de succes

Dacă dorința de a avea copii este amânată pentru mai mulți ani, așa cum se întâmplă deseori în zilele noastre: Avantaje, riscuri și ajutor disponibil:

Tot mai multe cupluri doresc să înceapă o familie de la vârsta de 30 sau chiar 40 de ani. Trebuie menționat aici că în timp calitatea ovulului și a spermei se reduce.

Sarcină la 30+

PROFERTIL® pentru femei a fost conceput special pentru femeile care doresc să aibă copii cu vârste peste 30 de ani. Studiile au demonstrat sprijinul oferit de formula cu eficacitate dovedită pentru fertilitatea feminină.

Sarcină la 40+

Producția de estrogen scade începând cu 45 de ani. Inseminarea artificială poate fi considerată ca și opțiune dacă o sarcină naturală nu mai este posibilă. În acest caz, PROFERTIL® pentru femei poate susține fertilitatea feminină printr-un management alimentar țintit în timpul pregătirii pentru fertilizarea in vitro (FIV) sau în timpul tratamentului de fertilitate.

Acest lucru se aplică și în cazul tratamentului ICSI sau tratamentului FIV. Pentru multe cupluri, ambele pot fi modalități de a avea copii. FIV se referă la fertilizarea in vitro.

ICSI se referă la injectarea intracitoplasmatică de spermatozoizi.

Și nu în ultimul rând, facem referire încă o dată la PROFERTIL® pentru femei și PROFERTIL® pentru bărbați. Cele două produse sunt formule fără hormoni, cu eficacitate dovedită, care pot crește în mod demonstrabil fertilitatea.