Îmbunătățirea
calității embrionare

Condiții îmbunătățite pentru o dezvoltare embrionară sănătoasă cu PROFERTIL® pentru femei

Sănătatea fizică a femeii este un factor important pentru dezvoltarea embrionară. Un studiu clinic desfășurat la Spitalul Universitar din Viena a arătat că PROFERTIL® pentru femei sporește calitatea embrionului comparativ cu acidul folic pur. Acest lucru este asociat cu capacitatea ovulului fecundat de a se implanta cu succes în mucoasa uterului.

Care sunt motivele unei dezvoltări embrionare precare?

  • Spermatozoizi cu parametri anormali (de exemplu, cu fragmentări ale ADN-ului)
  • Scăderea calității ovulelor datorită vârstei înaintate, dezechilibrului hormonal sau supraponderabilității
  • Defecte genetice la nivel de embrion
  • Infecții

Cum ajută PROFERTIL® pentru femei?

Un studiu amplu efectuat în cadrul Spitalului Universitar din Viena a confirmat sprijinul pe care PROFERTIL® pentru femei îl oferă fertilității feminine. Rezultatele obținute au fost comparate cu cele ale grupului în care s-a administrat 400 mcg de acid folic. Trebuie menționat că acidul folic reprezintă standardul medical obișnuit.

Studiul referitor la PROFERTIL® pentru femei desfășurat în cadrul Spitalului Universitar din Viena a obținut următoarele rezultate, comparativ cu grupul de control (acid folic):

  • Rata de fertilizare semnificativ mai mare
  • Număr semnificativ mai mare de embrioni de înaltă calitate
  • Calitatea embrionară îmbunătățită
  • Tendință către o rată mai mare de sarcină clinică

Rezultatele studiului au arătat că administrarea de PROFERTIL® pentru femei sporește șansele apariției unei sarcini de succes.

Cum ajută PROFERTIL® femeile să rămână însărcinate?

reglează menstruația

optimizează maturarea ovulelor

ajută la dezvoltarea mucoasei uterine îmbunătățind condițiile pentru implantarea embrionului

Cum este definită calitatea embrionară și ce factori sunt decisivi?

Calitatea embrionului este foarte importantă pentru un ciclu FIV de succes. În cazul în care ovulul sau spermatozoidul sunt de o calitate mai slabă, atunci și calitatea embrionului va fi limitată.

Pentru a evalua calitatea embrionului, se utilizează criterii structurale și microscopice. Astfel, se poate stabili și dacă embrionul va ajunge să se dezvolte într-un blastocist. Evaluarea embrionului este realizată cu ajutorul unui microscop de înaltă rezoluție.

Calitatea embrionului în urma administrării de PROFERTIL® pentru femei a fost examinată cu atenție ca parte a unui studiu FIV desfășurat în cadrul Spitalului Universitar din Viena. În acest sens, au fost examinate numărul de celule și rata de fragmentare. Grupul în care s-a administrat PROFERTIL® pentru femei a arătat o îmbunătățire semnificativă a calității embrionului, comparativ cu grupul la care s-a administrat acidul folic pur.

Astfel, se pot analiza următoarele criterii:

În ceea ce privește protocolul de stimulare, vârsta, sănătatea, greutatea și stilul de viață ale femeii sunt factori la fel de importanți ca și calitatea spermei bărbatului.

Calitatea embrionului poate fi evaluată folosind diverse criterii (de exemplu, numărul de celule).

Calitatea spermei este evaluată deoarece este importantă și pentru buna calitate a embrionului. Dacă este cazul, acest lucru este realizat printr-un test de fragmentare a ADN-ului.

Îmbunătățirea calității ovulelor ca bază pentru o mai bună calitate a embrionului

Evaluarea rezervei de ovule:

Acest lucru este deosebit de important după vârsta de 35 de ani și poate fi efectuat, de exemplu, prin determinarea nivelului de „hormon anti-Müllerian” (AMH) și a valorii FSH (hormon „foliculo-stimulator”). De asemenea, se pot evalua și afecțiunile mucoasei vaginale.

O dietă echilibrată:

Dacă o femeie dorește să-și crească fertilitatea pe fondul unei vârste (puțin) înaintate, astfel încât să rămână însărcinată, dieta poate juca un rol cheie. Există tipuri de dietă pentru care s-a dovedit științific că ajută la îmbunătățirea fertilității feminine. Acestea includ, în special, dieta mediteraneană. Studiile în acest sens au fost publicate în reviste de specialitate, cum ar fi „Fertilitatea și sterilitatea” și „Reproducerea umană”. Se presupune că o proporție mare de antioxidanți și acid folic are un efect pozitiv. De asemenea, acidul folic reduce riscul de apariție a afecțiunilor nervilor măduvei spinării (defect de tub neural).

Vitaminele, în special vitamina D, sunt foarte importante și trebuie luate în funcție de nevoile individuale, care pot fi analizate în laborator.

Dar o dietă echilibrată nu este întotdeauna suficientă. PROFERTIL® pentru femei trebuie cu siguranță luat în considerare, după vârsta de 30 de ani, ca și adjuvant optim pentru fertilitatea feminină. Combinația specială de micronutrienți are o eficacitate dovedită prin studii. Un studiu desfășurat la Spitalul Universitar din Viena a demonstrat și sprijinul oferit de PROFERTIL® pentru femei, în calitate de „pilulă de fertilitate,” în ceea ce privește calitatea embrionului.