Creșterea
fertilității

Vestea bună: Fertilitatea feminină poate fi reactivată!

Creșterea fertilității este principalul obiectiv atunci când dorința de a avea copii este nesatisfăcută. Cu toate acestea, problema fertilitații limitate nu este întotdeauna a femeii (“Factorul feminin”), ci poate fi și a bărbatului (“Factorul masculin”) în 50% din cazuri.

Factori care au un impact pozitiv:

  • Dieta bogată în vitamine
  • Activitatea sexuală regulată
  • Exerciții fizice / sport la un nivel moderat
  • Exerciții regulate de relaxare
  • Bucurie de a trăi

Factori care au un impact negativ:

  • Fumatul (nicotina) și drogurile
  • Consumul exagerat de alcool
  • Lipsa de somn
  • Sportul dus la extrem
  • Stresul negativ
  • Supraponderabilitate sau subponderabilitate

De ce are nevoie organismul feminin pentru a crește fertilitatea?

Fertilitatea feminină este influențată de un ansamblu complex de factori, la nivelul căruia pot apărea diverse tulburări. Echilibrul hormonal are un rol esențial în fertilitate. Factorii externi, cum ar fi stresul, substanțele nocive (nicotină, alcool, medicamente), pot avea un impact negativ asupra fertilității atât la bărbați, cât și la femei.

Necesitatea de a crește fertilitatea feminină apare atunci când dorința de a da naștere unui copil nu poate fi împlinită datorită unor tulburări de fertilitate (fertilitatea scăzută). De aceea, înaintea conceperii unui copil, este importantă pregatirea organismului pentru acest proces prin crearea condițiilor optime pentru momentul concepției.

În acest context, micronutrienții joacă un rol important. Aceștia nu numai că pot aduce în echilibru balanța hormonală, dar pot ameliora și alți factori care pot fi în mare măsură responsabili de tulburările de fertilitate. PROFERTIL® female este o combinație eficace de micronutrienți dovedită prin studii. Compoziția atent selectată a demonstrat eficacitatea în creșterea fertilității feminine.

Cum se administrează PROFERTIL® female?

Se recomandă administrarea zilnica unui comprimat și a unei capsule moi, in timpul sau după masă. PROFERTIL® female trebuie utilizat din momentul în care apare dorința de a avea copii și până la apariția sarcinii. Produsul trebuie administrat sub supraveghere medicală.
PROFERTIL® female este disponibil într-un ambalaj lunar cu 28 de doze zilnice.

Când ajută PROFERTIL® female?

Susține femeile care planifică să conceapă un copil, dacă:

  • femeia are o fertilitate limitată (în special după vârsta de 30 de ani)
  • femeia suferă de sindromul ovarelor polichistice (SOPC)
  • femeia urmează un tratament FIV

În urma ovulației și a fertilizării, ovulul se deplasează prin trompele uterine către uter. Blastocistul (embrion de 5-6 zile) caută cel mai bun loc pentru implantare în mucoasa uterină. Tocmai pentru acest lucru s-a pregătit mucoasa uterină la începutul ciclului prin care s-a dezvoltat un mediu uterin fertil. Odată ce începe implantarea (a cincea sau a șasea zi după fertilizare), organismul primește un semnal hormonal care indică instalarea sarcinii și ovulația nu mai este necesară.

Despre rolul partenerului

Având în vedere că motivul neîmplinirii dorinței de a avea copii implică atât bărbatul, cât și femeia, este important să se creeze o mai bună conștientizare a așa-numitului „factor masculin”.

Dacă este indicată creșterea fertilității masculine (“Factorul masculin”), PROFERTIL® pentru bărbați poate ajuta la îmbunătățirea principalilor parametri ai lichidului seminal, relevanți pentru obținerea unei sarcini.

Ce se înțelege prin infertilitate masculină?

Următoarea afirmație este valabilă și pentru bărbați: Dacă o parteneră nu rămâne însărcinată după 12 luni de relații sexuale neprotejate și nu a putut fi diagnosticată nicio cauză medicală pentru ea, se poate presupune că este vorba de infertilitate masculină. Se face o distincție între infertilitatea secundară și cea primară. În ceea ce privește forma secundară, bărbatul a fost deja tatăl unuia sau mai multor copii.
Notă: Termenii de sterilitate și infertilitate sunt adesea utilizați în mod interschimbabil.

Diagnosticul de infertilitate masculină

În contextul unei evaluări andrologice detaliate, bărbatul ar trebui să efectueze o spermogramă (analiza lichidului ejaculat). Aceasta oferă informații despre numărul, forma și motilitatea spermatozoizilor. Cu toate acestea, fragmentările de la nivelul ADN-ului spermatozoizilor nu sunt vizibile. Sunt necesare teste suplimentare în acest scop.

Fragmentări ale ADN-ului = Pierderea de informație genetică

Cauza unui avort spontan se poate întâlni și la bărbat!

În timpul diviziunii celulare, are loc un transfer de ADN. În acest fel, informația genetică este transferată către fiecare nouă celulă. În cazul în care informația genetică este deteriorată (fragmentată), noua celulă va fi incompletă și, prin urmare, nu va fi funcțională. În consecință, este posibil ca embrionul să nu se dezvolte complet.
Acest lucru reduce șansele de reușită a inseminării naturale sau artificiale. Riscul de avort spontan este crescut.

AFLAȚI MAI MULTE

Informații utile despre creșterea fertilității masculine și feminine

În general, fumatul trebuie oprit. De asemenea, nu se recomandă consumul excesiv de alcool. Consumul de alcool și fumatul pot duce la fluctuații hormonale, perioade menstruale neregulate și tulburări de ovulație.

Fluctuațiile mari de greutate trebuie evitate cu desăvârșire. Un IMC de peste 30 sau sub 18,5 reprezintă, de asemenea, un motiv de îngrijorare, deoarece echilibrul hormonal și ciclul lunar regulat pot fi afectate.

O dietă sănătoasă cu multe legume, pregătite cu grijă pentru a păstra substanțele nutritive, este importantă în combinație cu multe fructe proaspete pentru a preveni orice deficiențe.

Șansele de a avea o sarcină sunt mai mari daca practicati exercitii fizice/sport moderat. Prin urmare, exercițiile fizice adecvate și sportul moderat sunt esențiale. Cu toate acestea, sportul de competiție extremă poate reduce șansele unei viitoare sarcini.

Bisfenolul A este un factor de risc conținut în multe materiale plastice. Studii efectuate la Universitatea Harvard, printre altele, au descoperit că acesta afectează negativ echilibrul hormonal. Prin urmare, ambalajele din plastic pentru băuturi și alimente ar trebui evitate cu orice preț dacă scopul dvs este de a va crește fertilitatea.

În orice caz, se recomandă administrarea concomitentă de PROFERTIL® și PROFERTIL® female sub supraveghere medicală pentru a maximiza șansele de a rămâne gravidă.

Stresul, mai ales dacă este constant, poate crește riscul de infertilitate. Dacă factorii de stres nu pot fi reduși, atunci acupunctura, meditația, exercițiile speciale de yoga și tehnicile de relaxare sunt modalități bune de a găsi odihnă și relaxare, cel puțin temporar.

Asadar, PROFERTIL® și PROFERTIL® female sunt produse ale caror beneficii pentru cresterea fertilitatii masculine si feminine sunt dovedite prin studii clinice.