Planificare familială
naturală

PROFERTIL® pentru femei sprijină femeile pe drumul lor spre un copil planificat. Fără hormoni.

„Reîntoarcerea la natură” este un subiect important pentru multe femei și cupluri atunci când vine vorba (mai întâi) de prevenirea sarcinii sau sprijinirea planificării familiale într-un mod natural. „Pilula de fertilitate” fără hormoni, cu eficacitate dovedită prin studii, este disponibilă prin PROFERTIL® pentru femei.

Metoda de planificare familială pe baza zilelor fertile – planificare complet naturală:

Metoda naturală de planificare familială, pe scurt NPF, este considerată a fi fără riscuri pentru sănătate în ceea ce privește planificarea sarcinii. În plus, NPF poate fi integrată și în viața de zi cu zi, dar și în viața de cuplu, dacă femeile identifică semnalele naturale ale corpurilor lor, se preocupă de acestea și le combină cu acceptarea personală. De asemenea, NPF este un proces de învățare a semnalelor individuale transmise de corp despre care nu mulți oameni știu sau pot să le interpreteze. Cu toate acestea, acest lucru este important pentru a putea utiliza NPF.

Documentarea continuă a mucoasei cervicale, a temperaturii corpului etc. sunt esențiale pentru determinarea precisă a momentului ovulației. Creșterile de temperatură, modificările mucoasei cervicale și ale colului uterin sunt relevante pentru evaluare. Măsurarea temperaturii corpului și monitorizarea mucoasei cervicale poartă numele în cadrul NPF de metoda „simptotermală”. Zilele fertile pot fi indicate și de schimbările de dispoziție, durerile intermenstruale abdominale, ovulație, sensibilitate mai mare a sânilor și un apetit sexual mai mare.

În ceea ce privește dorința de fertilizare și, în consecință, de a rămâne însărcinată, se poate utiliza PROFERTIL® pentru femei, datorită formulei sale cu micronutrienți cu eficacitate dovedită.

PROFERTIL® pentru femei – formula pe bază de micronutrienți cu eficacitate dovedită

Însărcinată sau nu?

Prin NPF, evaluarea inițială poate fi făcută și în termeni de „da” sau „nu”. Dacă temperatura bazală a corpului este crescută timp de 18 zile sau mai mult, probabil că fertilizarea a avut loc.

În ceea ce privește temperatura, trebuie precizate următoarele:

Temperatura corpului înainte de ovulație este cuprinsă între 36,5 și 36,8 grade Celsius.

Dacă ovulația a avut loc, temperatura corpului crește între 37 și 37,3 grade Celsius.

Această creștere a temperaturii are loc în 48 de ore sau mai puțin.

De asemenea, sunt importante și următoarele aspecte:

Temperaturile din trei zile consecutive trebuie să fie cu cel puțin 0,2 grade Celsius mai mari decât cele din ultimele șase zile. Temperatura scade din nou chiar înainte de următoarea menstruație.

Ovulul va fi eliberat din ovar doar o dată pe ciclu menstrual și va rămâne viabil pentru maxim o zi. Cu toate acestea, spermatozoizii pot supraviețui în corpul femeii timp de câteva zile în timpul ovulației. Temperatura corpului și mucoasa cervicală se modifică semnificativ în această perioadă.

Dacă sunt luate în considerare aceste aspecte, zilele fertile pentru o sarcină dorită pot fi utilizate într-o manieră țintită.

De asemenea, este important ca temperatura bazală a corpului să fie măsurată întotdeauna în același moment al zilei. Dimineața, înainte de sculare, este cu siguranță cel mai bun moment. Somnul suficient în funcție de propriile cerințe de somn este și el un factor important pentru fertilitate. Temperatura bazală a corpului trebuie măsurată întotdeauna în același loc. Prin urmare întotdeauna oral sau întotdeauna rectal timp de cel puțin două minute sau întotdeauna vaginal timp de cel puțin cinci minute.

Potrivit NPF, data nașterii se calculează după cum urmează:

Prima zi de creștere a temperaturii bazale a corpului va fi utilizată drept bază.

Trei luni și șapte zile sunt apoi deduse din această dată și se adaugă un an.

Concepție naturală cu metoda NPF:

Prin această metodă, simptomele care se schimbă în cadrul ciclul menstrual curent sunt monitorizate. Prin urmare nu mai sunt dependente de ciclul menstrual obișnuit ca în cazul metodei calendarului. Fereastra pentru o posibilă concepție poate fi identificată și evaluată pe baza observațiilor mucoasei cervicale și măsurarea temperaturii corpului, precum și pe baza câtorva reguli de bază.

Avantajele contracepției cu NPF pentru femeile practicante includ creșterea gradului de cunoaștere a propriului corp, precum și o experiență individuală per ciclu menstrual. Pe de altă parte, aceasta include și posibilitatea unei tranziții fără probleme la sarcină prin identificarea perioadei optime pentru concepția dorită.

Cu metoda NPF, trebuie menționat că un consum regulat de alcool, stresul, bolile și un stil de viață haotic influențează ciclul menstrual și, astfel, fac planificarea familială naturală mai incertă.

La final, facem din nou referire la formula pe bază de micronutrienți cu eficacitate dovedită a PROFERTIL® pentru femei, care poate sprijini fertilizarea și, astfel, vă poate ajuta la împlinirea dorinței de a avea copii în mod natural.