Cum se pot reduce
riscurile pentru sarcină

Riscul de avort spontan poate fi redus

Atunci când este administrat în faza anterioară concepției (înainte de fecundare), PROFERTIL® pentru femei creează condițiile optime pentru sănătatea viitoarei mame și a fătului. Trebuie menționat aici că produsul trebuie administrat doar până la apariția sarcinii. Alte produse, așa-numitele vitamine prenatale, pot fi folosite atunci când sarcina este confirmată.

Prin combinația sa de micronutrienți cu eficacitate dovedită, PROFERTIL® pentru femei poate contribui la o sarcină de succes. În ceea ce privește tulburările metabolice, aportul de substanțe nutritive specifice este deosebit de important, în special pentru femeile care suferă de sindromul ovarian polichistic (SOP).

Riscurile ce pot apărea în sarcină:

  • Naștere prematură (atunci când copilul se naște înainte de sfârșitul săptămânii 37 de sarcină)
  • Avort spontan
  • Preeclampsie sau intoxicație în timpul sarcinii (în acest caz, tensiunea arterială este prea mare și o cantitate prea mare de proteine este excretată urină. Aceasta afectează aproximativ 1 din 10 femei)
  • Defect de tub neural la nou-născuți (de exemplu, făt cu spina bifida. În cel mai rău caz, acest defect poate duce la decesul fătului în uter.)

Ce este o sarcină cu risc ridicat?

Atunci când există riscul de avort spontan sau de malformație a copilului conform informațiilor medicale.

Următorii factori pot fi decisivi:

Sarcinile la vârste peste 35 de ani sunt adesea clasificate drept sarcini cu risc ridicat. Fertilitatea scade în mod natural cu vârsta. În acest context, trebuie luat în considerare o administrare a PROFERTIL® pentru femei cu combinația sa de micronutrienți dovedită de studii.

Riscul de trisomie 18 sau 21 crește la sarcini peste 35 de ani.

În plus, condițiile preexistente ale viitoarei mame joacă și ele un rol. Pe lângă hipertensiunea arterială, supraponderabilitatea și bolile metabolice, inclusiv bolile cronice precum diabetul, astmul sau epilepsia. De asemenea, disfuncțiile tiroidiane sau bolile anterioare ale ficatului, rinichilor, plămânilor, precum și ale inimii și ale sistemului nervos pot duce la complicații.

Bolile ereditare transmise de la tată sau de la mamă pot reprezenta un risc potențial.

În cazul în care pacienta a avut o sarcină ectopică anterioară sau a suferit un avort spontan, sarcina este clasificată automat ca fiind cu risc ridicat.

Nașterea normală este mai dificilă atunci când fătul nenăscut se află în poziție pelviană. Termenul de sarcină cu risc ridicat este folosit și în acest caz.

Prin diagnosticarea prenatală (analiza prenatală), este posibilă detectarea multor defecte genetice în orice stadiu incipient. Femeia însărcinată sau viitorii părinți vor decide dacă doresc să efectueze aceste examinări (de exemplu, măsurarea ecografică a translucenței nucale pentru a exclude modificările cromozomiale).

Reducerea riscului de diabet gestațional:

Deoarece metabolismul se modifică în timpul sarcinii, denumită și gestație, nivelul zahărului din sânge poate crește temporar. În special în cazul obezității (IMC>30) sau a supraponderabilității (IMC>25), o modificare a dietei pentru a încorpora cât mai multe fructe proaspete, legume, produse din cereale integrale și pește, precum și ouă și leguminoase, poate reduce riscul de diabet în cursul sarcinii.

În plus, creșterea semnificativă în greutate în timpul celor nouă luni poate duce la diabet. Prin urmare, gestionarea planificată a greutății/dietei este recomandată. În acest context, PROFERTIL® pentru femei nu numai că susține fertilitatea feminină, dar formula de micronutrienți cu eficacitate dovedită creează și cele mai bune condiții pentru viitoarea mamă și făt.

Plimbările zilnice, precum și înotul și gimnastica sprijină valorile vitale și sanguine sănătoase și reduc astfel riscul unei gestații problematice. Echilibrul interior poate fi reglat combinând yoga, exercițiile de relaxare și meditația.

Este de la sine înțeles că trebuie parcurse toate controalele medicale prenatale.

Îngrijirea prenatală la vârste de peste 30 de ani pentru a minimiza riscurile:

În Europa, există o tendință generală către sarcină tardivă, la peste 30 de ani. 1 din 4 copii născuți în Europa are ca mamă o femeie de peste 35 de ani. De asemenea, este perfect normal ca femeile să-și termine mai întâi formarea profesională sau studiile. Potrivit experților, această tendință către „maternitate târzie” va continua și chiar va crește datorită posibilităților oferite de medicina modernă de reproducere. Prin urmare, multe femei doresc să știe din timp ce riscuri sunt asociate cu ducerea la termen a unei sarcini la vârste peste 30 de ani.

În ceea ce privește „femeile mai în vârstă”, sarcinile acestora sunt trecute automat pe lista de sarcini cu posibile riscuri la completarea fișei medicale. Medicul va acorda astfel automat o atenție sporită anumitor valori și rezultate. Atunci când vine vorba de reducerea riscurilor din timpul sarcinii, acesta constituie un avantaj. În acest context, sunt avantajoase și posibilitățile oferite de obstetrica modernă, care poate preveni complicațiile grave.

În contextul îngrijirii prenatale pentru femeile cu vârste peste 30 de ani, PROFERTIL® pentru femei poate ajuta la reducerea riscurilor datorită conținutului său în micronutrienți cu eficacitate dovedită. În cele din urmă, PROFERTIL® pentru femei crește în mod demonstrabil fertilitatea feminină și creează condiții bune pentru sarcina viitoare în faza anterioară concepției.

În contextul îngrijirii prenatale pentru femeile cu vârste peste 30 de ani, PROFERTIL® pentru femei poate ajuta la reducerea riscurilor datorită conținutului său în micronutrienți cu eficacitate dovedită. În cele din urmă, PROFERTIL® pentru femei crește în mod demonstrabil fertilitatea feminină și contribuie la crearea celor mai bune condiții pentru viitoarea sarcină încă din faza anterioară concepției.