Pentru a vă îndeplini dorința de a avea copii, poate fi necesar să apelați și la terapia hormonală, ca formă de sprijin medical. Aceasta este adesea furnizată ca parte a tratamentului FIV. Obiectivele tratamentelor pe bază de hormoni includ stimularea activității ovarelor, asigurarea ovulației regulate și a maturării ovulelor. În plus, presupune implantarea ovulului și asigură o influență pozitivă în primele săptămâni de sarcină.
De ce terapia hormonală?
Prioritatea este (re)stabilirea echilibrului hormonal. Hormonii tiroidieni (hormonii glandei pituitare), hormonii ovarelor și ai glandei suprarenale influențează fertilitatea feminină. Producția hormonilor menționați și funcționarea armonioasă a glandelor secretoare respective sunt esențiale pentru un ciclu menstrual regulat format din sângerare menstruală și ovulație.
Pentru a obține o stabilizarea ciclului menstrual, poate fi necesar sprijinul medical. Hormonii oferă posibilitatea de a regla menstruația sau de a stimula funcționarea ovarelor, astfel încât să fie produse ovule. Cu toate acestea, trebuie efectuat în prealabil un examen medical detaliat, deoarece terapia hormonală nu este, în general, prima metodă aleasă. Trebuie avut în vedere și faptul că hormonii au diverse efecte secundare. Adesea, se începe prin schimbarea stilului de viață. Astfel, PROFERTIL® pentru femei trebuie categoric luat în considerare, deoarece acest produs dovedit poate sprijini fertilitatea feminină în mod natural.
Studiile au demonstrat că PROFERTIL® pentru femei poate sprijini fertilitatea feminină într-un mod natural.
Pot exista indicații clare pentru tratamentul hormonal. Fertilitatea poate fi uneori îmbunătățită prin tratarea glandei tiroide, deoarece hipotiroidismul (subactivitatea tiroidei) poate fi diagnosticată ca fiind cauza infertilității. Tratamentul hormonal poate fi eficient și în caz de insuficiență ovariană (menopauză prematură). Deoarece în acest diagnostic, maturarea foliculilor este perturbată, ovulația nu mai are loc, și astfel nici menstruația. Dacă există suficienți precursori viabili pentru ovule, funcția ovariană poate fi restabilită prin administrarea de produse hormonale.
Același obiectiv trebuie urmărit și dacă producția de prolactină este prea mare (hiperprolactinemie) și provoacă un dezechilibru hormonal. Acest hormon stimulează producția de lapte la mamă după naștere și, în același timp, suprimă ovulația. Dacă sarcina nu are loc, atunci funcția ovariană și capacitatea de a concepe pot fi sever afectate de producția excesivă de prolactină.
PROFERTIL® pentru femei poate fi suplimentul optim pe bază de substanțe nutritive ca adjuvant la tratamentul hormonal. Un studiu clinic efectuat la Spitalul Universitar din Viena a demonstrat acest lucru în contextul tratamentului FIV.
Opțiuni de tratament în cazul infertilității diagnosticate:
Șansele de succes depind foarte mult de circumstanțele personale. Acestea includ vârsta partenerilor, tipul de tulburare de fertilitate și aspectele psihologice. Întrebarea câte tratamente este dispusă să suporte o persoană are, de asemenea, un rol cheie.
Abordarea tratamentului este determinată de un așa-numitul plan în faze, care depinde de problema fiecărei persoane în parte. PROFERTIL® pentru femei și PROFERTIL® pentru bărbați pot oferi ajutor în fiecare fază de tratament printr-un management alimentar țintit, care permite astfel o reducere a planului în faze în anumite circumstanțe. Trebuie precizat aici în mod expres că PROFERTIL® pentru femei și PROFERTIL® pentru bărbați cresc probabilitatea unei sarcini de succes. Dacă tratamentul FIV este necesar, ambele produse pot fi administrate în faza de pregătire, dar și în timpul tratamentului.
Monitorizarea ciclului menstrual:
Scopul aici este de a stabili momentul exact al ovulației și de a defini faza fertilă. În plus, zilele fertile sunt monitorizate foarte atent prin ecografie și analize hormonale. În acest fel, medicul poate determina numărul, dimensiunea și chiar maturitatea foliculilor.
În acest sens, PROFERTIL® pentru femei poate sprijini organismul femeilor la optimizarea ciclului menstrual în mod natural și să se pregătească cel mai bine pentru concepție și sarcină.
Terapia de stimulare pe bază de hormoni:
Înainte de a trece la acest subiect mai în detaliu, trebuie menționat că administrarea de PROFERTIL® pentru femei și PROFERTIL® pentru bărbați, precum și gestionarea alimentară asociată, pot spori șansele de fertilizare și de sarcină cu succes, chiar și ca parte a tratamentului FIV. Este evident, așadar efectul pozitiv asupra ratei de succes.
Terapia de stimulare pe bază de hormoni este utilizată în tratamentul infertilității și este considerată precursorul inseminării artificiale, deoarece ovulele mature trebuie să fie prezente pentru efectuarea acestui tratament. Se pot lua în considerare diverse protocoale (proceduri) de stimulare. După o examinare a ovarelor și o determinare a nivelurilor hormonale, medicul curant poate selecta protocolul adecvat pentru fiecare persoană în parte. Tratamentul este monitorizat prin ecografie și analize hormonale pentru a urmări îndeaproape creșterea și maturizarea foliculilor.
Stimularea hormonală a ovarelor se efectuează și înainte de inseminarea artificială, dacă fertilitatea bărbatului este afectată mai mult decât cea a femeii. Această stimulare trebuie la final să asigure maturizarea mai multor ovule în același timp, astfel încât să poată fi apoi fertilizate prin metoda de fertilizare in vitro (FIV) sau prin injectare intracitoplasmatică a spermatozoizilor (ICSI), ducând la îndeplinirea dorinței de a avea copii. În acest context, este cu atât mai important ca bărbatul să prezinte și el de condițiile optime pentru o fertilizare reușită:
În legătură cu tratamentul FIV, trebuie luată în considerare calitatea spermei bărbatului. Un grad ridicat de fragmentare a ADN-ului de la nivelul spermatozoizilor poate afecta semnificativ rata de succes. Studiile clinice au arătat că administrarea de PROFERTIL® pentru bărbați poate reduce riscul de fragmentare a ADN-ului spermatozoizilor. Un studiu desfășurat în cadrul Spitalului Universitar din Viena a demonstrat că o combinație cu managementul alimentar prin PROFERTIL® pentru femei, în cazul tratamentului FIV (ICSI), poate duce la obținerea de rezultate mai bune.
Riscurile terapiei hormonale:
Efectele secundare includ bufeuri, amețeli și tulburări de vedere. Prin urmare, este esențială monitorizarea atentă de către medicul curant. Sindromul de hiperstimulare ovariană (SHO) apare mai rar, și se caracterizează prin ovare mărite sau prea mulți foliculi sau foliculi prea mari. Simptomele includ balonare, greață, durere și dificultăți de respirație. Se poate ajunge la spitalizare, dacă efectele secundare devin prea severe.
PROFERTIL® pentru femei și PROFERTIL® pentru bărbați sunt recomandate tuturor celor car și-au dorit copii de foarte mult timp și au optat pentru terapia hormonală după consultarea unui medic. Ambele produse pot sprijini în mod demonstrabil fertilitatea prin utilizarea țintită a micronutrienților necesari, crescând astfel șansele unei sarcini de succes.