Este important ca mucoasa uterină să se dezvolte suficient pentru a sprijini implantarea cu succes a ovulului fecundat. În acest caz, se recomandă administrarea de PROFERTIL® pentru femei, deoarece acest produs testat clinic sprijină implantarea ovulului și poate crește șansele de sarcină.
Ovulul fecundat a petrecut deja 4-6 zile deplasându-se prin trompa uterină înainte de a ajunge în uter pentru implantare. Dacă în tot acest timp mucoasa s-a îngroșat deja, aceasta va fi în starea ideală pentru implantarea cu succes a ovulului. În jargonul medical, implantarea este cunoscută ca „nidație”.
A doua jumătate a ciclului menstrual este inițiată odată cu ovulația și este dominată de hormonul luteal progesteron. Pierderea mucoasei uterine (endometru) este împiedicată în această perioadă de progesteron. Dacă fecundarea ovulului nu are loc, corpul luteal moare. Corpul femeii elimină simultan mucoasa uterină inutilă, și anume o parte a endometrului, prin menstruația lunară.
Endometrul este, în mod normal, situat la interiorul uterului. Cu toate acestea, acesta poate crește și în exterior, de ex. în abdomen. În acest caz, afecțiunea poartă numele de endometrioză și este o boală cronică. Femeile cu sindrom ovarian polichistic (SOP) (tulburare a ciclului hormonal), în special, au o probabilitate mai mare de a suferi de această boală. Endometrioza crește riscul de infertilitate.
Ce înseamnă o mucoasă uterină în două straturi?
Studiile au demonstrat că șansele de implantare sporesc atunci când mucoasa uterină are două straturi, identificate prin ecografie. Astfel, o mucoasă dezvoltată optim are o structură cu trei linii. Acestea formează limitele dintre cele două straturi ale mucoasei și zonele învecinate. Termenul medical pentru o astfel de mucoasă este structură trilaminară.
Condiții nefavorabile pentru implantare
Grosimea insuficientă (mai mică de 8-14 mm) și circulația sanguină slabă a mucoasei sunt considerate condiții nefavorabile. PROFERTIL® pentru femei, o combinație de micronutrienți cu eficacitate dovedită prin studii, ajută și la dezvoltarea mucoasei, îmbunătățind astfel receptivitatea endometrului, fără a lua hormoni.
De exemplu, în ceea ce privește sindromul ovarian polichistic, un dezechilibru hormonal înseamnă frecvent că mucoasa nu se poate dezvolta nomal datorită lipsei de substanțe nutritive esențiale. La femeile cu SOP, este posibil ca endometrul să fie prea subțire și, pe deasupa, să fie și slab aprovizionat cu sânge.
Ce cauze duc la o mucoasă uterină subțire?
În primul rând, deficitul de estrogen, precum și tulburările circulatorii și anemia. De asemenea, acest lucru poate fi cauzat și de fibroame uterine, hidrosalpinx (capetele trompelor uterine blocate), endometrită (inflamația mucoasei) precum și cicatrizarea uterului. Același lucru este valabil și în cazul infecțiilor planșeului pelvin, curățarea necorespunzătoare a uterului, contracepția hormonală pe termen lung și administrarea de Clomifen.
Ce opțiuni de tratament sunt disponibile?
Îmbunătățirea condițiilor de implantare a embrionului este prioritatea nr. 1 care stă la baza dezvoltarea mucoasei. De exemplu, ce se poate face pentru a îmbunătăți circulația sanguină a endometrului? Acest lucru poate spori șansele de a rămâne însărcinată.
PROFERTIL® pentru femei oferă sprijin țintit și dovedit prin studii, sporind șansele de a avea o sarcină de succes.
Dezvoltarea mucoasei uterine în contextul tratamentului FIV
În acest context, hormoni corespunzători, cum ar fi progesteronul, pot fi administrați pentru a trata insuficiența diagnosticată asociată corpului luteal. PROFERTIL® pentru femei poate fi luat ca adjuvant, ceea ce este demonstrat de concluziile studiului efectuat de Spitalul Universitar din Viena. Acest lucru înseamnă că șansele de sarcină cresc.
Administrarea vitaminei D3
Menstruația unei femei poate fi reglată cu ajutorul vitaminei D3. Această vitamină ajută și la maturarea ovulelor, dar și la dezvoltarea mucoasei uterine, astfel încât femeia să poată rămâne însărcinată. Cu toate acestea, este esențial ca vitamina D3 să fie dozată și luată în funcție de propriile nevoi. Acest lucru se poate face foarte ușor cu vitamina D3 sub formă de picături. Pentru a stabili cu exactitate care este nevoia de vitamina D3, nivelul acesteia trebuie determinat în prealabil în urma analizelor de laborator.