Studiul pe compozitia PROfertil female

Sănătatea femeii este un factor important pentru dezvoltarea embrionului. Cu cât este mai echilibrat metabolismul matern, cu atât mai mare este probabilitatea unei sarcini de succes. Studiul arată că, prin gestionarea dietei potrivite, PROfertil® female poate contribui la îmbunătățirea calității embrionilor. Aceasta, la rândul său, crește capacitatea ovulului fertilizat de a se implanta cu succes în endometru.

Cauze posibile pentru o slabă dezvoltare a embrionului:

  • Spermograma deficitară a partenerului
  • Calitatea slabă a embrionului – cauzată de vârstă, dezechilibre hormonale
  • Defecte genetice ale embrionului
  • Infecții

Eficacitatea combinației de nutrienți din PROfertil® female a fost investigată într-un studiu efectuat la Universitatea de Medicină din Viena (Vienna General Hospital). Studiul a urmărit să demonstreze că suplimentarea alimentației cu nutrienți specifici este importantă pentru a ajuta la combaterea deficiențelor, ce pot avea efecte negative asupra calității și dezvoltării embrionului. În acest studiu au fost incluși 100 de pacienți, împărțiți în două grupe. Un grup a primit un supliment standard de 400μg de acid folic/zi, iar celălalt a primit 1 capsulă moale și 1 comprimat de PROfertil® female/zi.

Rezultatele intermediare ale studiului arată că efectele negative pot fi contracarate de efectul de susținere al PROfertil® female. S-a demonstrat o corelație pozitivă între numărul embrionilor de înaltă calitate, calitatea embrionilor și sarcinile clinice. Acest lucru arată necesitatea organismului pentru micronutrienții ce pot fi gasiți în PROfertil® female, comparativ cu suplimentarea cu acid folic în monoterapie.

Rezultatele studiului arată:

  • Un număr crescut de embrioni de înaltă calitate.
  • Calitate mai bună a embrionilor în grupul care a primit PROfertil® female comparativ cu calitatea embrionilor din grupul care a primit acid folic în monoterapie.
  • Un număr mai mare de sarcini obținute în grupul care a primit PROfertil® female comparativ cu grupul care a primit acid folic în monoterapie.