PROfertil female – un aliment destinat unor scopuri medicale speciale

PROfertil® female nu este un alt „supliment alimentar”, ci este clasificat ca „aliment destinat pentru scopuri medicale speciale”.

„Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale” înseamnă alimentele prelucrate sau concepute în mod special și destinate regimului dietetic al pacienților, inclusiv al sugarilor, care trebuie utilizate sub supraveghere medicală; acestea sunt destinate alimentației exclusive sau parțiale a pacienților cu capacitate limitată, slăbită sau dereglată de a prelua, digera, absorbi, metaboliza sau excreta alimentele obișnuite sau elementele nutritive pe care acestea le conțin sau metaboliții acestora, sau a pacienților cu alte cerințe nutriționale identificate pe bază medicală, al căror regim dietetic nu poate fi realizat numai prin modificarea dietei normale”

Acest lucru înseamnă că alimentele dietetice sunt destinate persoanelor care au cerințe nutriționale speciale datorate bolilor, afecțiunilor medicale sau altor simptome, în timp ce scopul suplimentelor dietetice (sau alimentare) este acela de a suplimenta dieta normală.

Diferențele față de suplimentele alimentare:

  • Formularea alimentelor destinate unor scopuri medicale speciale trebuie să se bazeze pe principii sănătoase medicale și nutriționale și să fie demonstrată prin date și publicații științifice general acceptate.
  • Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale sunt folosite în completarea nevoilor nutriționale speciale sau altor deficiențe. Cu toate acestea, ele nu sunt utilizate pentru prevenire. Prin urmare, dozele folosite sunt mai mari decât în cazul suplimentelor alimentare, acestea din urmă fiind utilizate pentru a compensa o deficiență.
  • Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale sunt administrate pacienților sub supraveghere medicală.

Diferențe față de medicamente:

  • Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale nu conțin ingrediente farmacologice active
  • Toate alimentele destinate unor scopuri medicale speciale sunt disponibile fără prescripție medicală de la medicul sau farmacistul dumneavoastră, dar se utilizează sub supraveghere medicală.