PROfertil female poate imbunatati metabolismul

Dezechilibrul hormonal la femei duce la tulburări metabolice care, în cele din urmă, pot împiedica concepția si sarcina.

Tulburările metabolice

Posibile probleme: dezechilibrul hormonal
Pe lângă hormonii sexuali feminini (estrogeni) și hormonii sexuali masculini (androgeni), hormonul luteinizant (LH) și hormonul de stimulare foliculară (FSH) sunt responsabili predominant pentru procesul patologic în cazul sindromului ovarului polichistic (SOP). Cei din urmă sunt importanți pentru reglarea proceselor funcționale la nivelul ovarelor. În timp, un dezechilibru ai acestor hormoni poate duce la tulburări metabolice, ce pot duce la formarea de chisturi sau depozite de celule grase la nivelul ovarelor. Aceste modificări afectează în primul rând dezvoltarea ovocitului și ovulația , astfel că în cele din urmă se poate ajunge la infertilitate. La femeile cu SOP, pot fi prezente și alte afecțiuni, inclusiv tulburări de metabolism glucidic, creșterea lipidelor din sânge sau hipertensiunea arterială. Femeile cu SOP sunt, de asemenea, mai frecvent diagnosticate cu sindrom metabolic, diabet zaharat de tip 2 sau cu tiroidită autoimună (tiroidita Hashimoto).

Obiective urmărite:

  • Reechilibrare hormonală
  • Reducerea tulburărilor metabolice

PROfertil female te susține in atingerea acestor obiective cu:

  • Rechilibrarea nivelului hormonilor sexuali datorită vitaminei E, seleniului, glicirizinei, acizilor grași Omega-3 și catechinelor (din extract de ceai verde)
  • Reglarea metabolismului insulinei datorită seleniului, acidului folic și catechinelor (din extract de ceai verde)
  • Reglarea nivelului de hormoni tiroidieni datorită seleniului
  • Reglarea metabolismului lipidelor datorită Acizilor Grași Omega-3, Seleniului, Vitaminei E și a Catechinelor (din extract de ceai verde)