PROfertil female poate imbunatati conditile pentru nidatie

Ovulul fecundat se deplasează prin trompele uterine timp de 4-6 zile până să ajungă în uter, unde se poate implanta. În mod ideal, endometrul va avea deja suficientă grosime pentru a asigura implantarea (nidația).

A doua jumătate a perioadei de ciclu menstrual este dominată de progesteron și începe cu ovulația. Hormonul corpului luteal (progesteronul) previne eliminarea endometrului. Dacă fecundarea nu are loc, corpul luteal moare, iar epiteliul endometrial este eliminat în cursul menstruației.

Condiții nefavorabile pentru nidație

Posibile probleme: grosime scăzută a endometrului și flux slab de sânge către endometru.
Datorită efectelor sale antioxidante și anticoagulante, vitamina E poate contribui la formarea endometrului și la creșterea receptivității endometriale. Acizii grași Omega 3 pot reduce riscul de endometrioză, efectele reechilibrante ale EPA și DHA pot modera o eliberare excesivă de estradiol, care poate afecta sau chiar preveni receptivitatea uterului și nidația. O suplinire a dietei cu catechine (din extract de ceai verde) poate îmbunătăți fluxul de sânge la nivelul ovarelor și uterului, datorita efectelor lor anti-inflamatorii si antitrombotice. În cazul femeilor cu SOP, un dezechilibru hormonal poate duce adesea la imposibilitatea dezvoltării normale a endometrului din cauza lipsei de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi vitamina E. La aceste femei, endometrul este adesea prea subțire și slab alimentat cu sânge.

Obiective urmărite:

  • Îmbunătățirea condițiilor de nidare (implantare)
  • Creșterea grosimii endometrului
  • Reducerea riscului de endometrioză
  • Îmbunătățirea fluxului sanguin către endometru

PROfertil® female te susține în atingerea acestor obiective cu:

  • Vitamina E
  • Acizi grași Omega 3®
  • Catechine (din extract de lemn dulce)