Cauzele medicale ale infertilitatii feminine

Cauze endocrine:

Sistemul endocrin controlează sau influențează procese fiziologice complexe, cum ar fi reproducerea, creșterea, dezvoltarea și starea de spirit. Un dezechilibru hormonal poate provoca infertilitate.

Infertilitatea tubară: Trompele uterine reprezintă locul unde are loc fecundarea ovulului de către spermatozoid. Infertilitatea tubară apare atunci când există o așa-numită „ocluzie tubară”, care este de obicei cauzată de inflamații. Obturarea trompelor uterine împiedică migrarea ovulului fecundat către uter.

Endometrioza:

Endometrioza se referă la proliferarea benignă a endometrului în afara uterului. Din păcate, cauzele sunt încă necunoscute. Endometrioza poate împiedica apariția unei sarcini dacă obtruează sau deformează trompele uterine. În plus, proliferarea endometrială în afara uterului poate determina focare inflamatorii, cu impact negativ asupra condițiilor de nidare ale ovulului fecundat.

Sterilitatea de cauza idiopatică:

În acest caz, nu există nici un motiv fizic decelabil pentru tulburarea de fertilitate. Cu toate acestea, astăzi se știe că atât vârsta bărbatului cât și vârsta femeii au o influență determinantă, importantă, asupra concepției și viabilității unei sarcini. Impactul stresului – atât în mediul profesional, cât și în cel personal – nu trebuie subestimat, deoarece este un factor-cheie în succesul sau eșecul obținerii unei sarcini.